Cildiniz İçin BB Kremler

BB Kremler son yılların en vazgeçilmez Kozmetik Trendi

Blemish Balm yani onları tanıdığımız adıyla BB Kremler son dönem kozmetik ürünlerinin vazgeçilmezi olarak raflarda ve makyaj çantalarımızda yerini alıyor. Hepimizin en sevgilisi olmayı başaran bu akıllı kremler, hafif yapılarıyla ve çok fonksiyonlu oluşlarıyla bir süredir her yaştan kadının en yeni favorisi ! O zaman bu ürünleri yakın mercek altına almanın tam vakti diyorum ve sizleri hemen her markanın birbiri ardına lanse ettiği bu kremlerle ilgili çıkacağımız küçük yolculuğa davet ediyorum.

Nedir BB Krem ?

BB krem’in açılımı Blemish Balm veya Beauty Balm’dır. BB Krem, aslen 1960 ‘lı yıllarda Alman bir Dermatolog tarafından formüle edilmiştir. Alman doktor Christine Schrammek’ in amacı, hastalarının kimyasal peelinglerden ya da ameliyatlardan sonra cildini yeterince koruyabilmesi, yara izlerini kapatabilmesi kısaca ve eski tabirle düzgünleştirme isteğiyle başlamıştır. Böylelikle BB Krem, dünya kozmetik sektörüne gözlerini açmış ve önce Kore sonra tüm Asya ve ardından tüm Avrupa olmak üzere Dünya Kozmetik sektöründe yeni bir açılıma vesile olmuştur.

BB Kremi, bu sektörde bu kadar güçlü kılan nedir?

BB Kremler ciltte daha pürüzsüz bir görünüm elde ederken aynı zamanda cildi iç ve dış etkenlere karşı korumakla yükümlüdürler. BB Kremler yaşlanma karşıtı ürünler olup SPF faktörlü, UVA /UVB ışınlarına ve diğer çevresel etkenlere karşı koruma sağlayarak ilk yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcı oluyor. Diğer en güçlü özelliği ise cildinize uygun renk seçeneklerinin bulunması ve cildinizdeki kusurları kapatmaya yardımcı olması. Cildin yağ dengesini kurmaya ve parlamasını kontrol altına almayı hedefleyen bu yeni nesil kremler sayesinde üzerine uygulayacağınız fondöteniniz çok daha kalıcı oluyor. Özellikle makyaj bazı olarak da kullanılan BB Kremleri makyaj artistleri şiddetle tavsiye ediyor. Renkli nemlendiricilerden farkı ise çok daha işlevsel olması.

İşte, BB Kremleri vazgeçilmez kılan, bir çok özelliği bir arada ama tek fiyatta barındırması.

Kim böyle bir krem istemez ki ? Cildimiz için olmazsa olmaz nemlendiriciliği sağlayan, en dikkat edilmesi gereken Güneş ışınları konusunda oldukça koruma faktörlü olan, fondöten alışkanlığımızı daha hafif yapısıyla, özellikle yaz aylarında oldukça kolaylık sağlayan bu ürüne olan rağbet yerli ve tartışmasız son yılların en güzel kozmetik buluşu. Tabi ki bu etkilerinin azlığı ya da çokluğu kullanılan markaya göre değişiyor. Kimi markaların ürettiği BB kremlerin kapatıcı özellikleri o kadar da fazla değil. Ama genel olarak bütün BB kremler renkli. Açık ton ve orta ton olarak piyasaya sunuluyor. Cilt renginize uygun olan BB kremi almak da size zevkinize kalıyor. Pek çok marka pek çok değişik etkiye sahip BB Krem üretiyor. Bize düşen de ihtiyacımıza ve bütçemize uygun BB kremi seçerek kullanmak. Tabi ki öncelik cildimizin ihtiyaçları. Cildimiz ne istiyorsa ona onu vermeliyiz. Bu kremlerin genel özellikleri nelerdir? Cildin nem ihtiyacını karşılayarak cildi besler. UVA ve UVB ışınlarından korur. Cilt tonunu eşitler (hem fondöten gibi görünüm olarak, hem de cildin renk tonu olarak. Bu kısım genellikle “beyazlatıcı” olarak geçer. Ancak beyazlatmadan kasıt cilt tonu eşitliğidir.) Pürüz ve çizgileri gizler. Makyaj altı fondöten krem özelliği vardır. Cilde doğal bir görünüm kazandırır.

BB krem fondöten midir? İkisinin arasındaki fark nedir?

BB krem fondöten değildir. Fondöten etkisini de içinde barındıran, cilde daha dost olarak ve cildi onarmaya yardımcı olmak için geliştirilmiştir. Ayrıca görünüm olarak da, BB kremler fondöten gibi yüzde kendini çok belli etmez. Buradaki asıl amaç makyajın olmazsa olmazı olan fondöteni, daha işlevsel ve yapıcı bir ürünle takas etmektir. Hem istediğimiz cilt tonuna sahip olup hem de cildin ihtiyaçlarına bir nebze katkıda bulunmaktır. Bir dokunuşla birden fazla ihtiyacı gidermeye yöneliktir.

BB krem makyaj ürünü müdür? Cilt Bakım Ürünü mü?

BB krem her ne kadar cilt bakım ürünü özellikleri taşısa da ve genellikle cilt bakımı kategorisinde yer alarak pazarlansa da, makyaj ürünüdür. Bu yüzden cilt temizliğinizden taviz vermemenizi tavsiye ederim. Zararı olduğundan ziyade faydası olduğu için. Unutmayın zamanınız ne kadar kısıtlı olursa olsun, cildinize ayıracağınız beş dakika ilerde size yıllar olarak geri dönecektir.
İlerleyen günlerde, daha güzel ürünlerle, daha güzel yarınlara uyanmak dileğiyle…
Güzelliğiniz Daim Olsun

Dr.Ecz.Neslihan ŞAHİN

Kozmetolog

Translate