Göz Alıcı Dudak Makyajı İçin

Ruj sürmek kolay görünebilir ama makyajın en zorlu kısımlarından biridir. Kusursuz ruj uygulamak için bazı makyaj taktiklerini bilmek gerekiyor. Merak etme, makyaj.com imdadına yetişiyor. Göz alıcı dudak makyajı için 10 ipucunu seninle paylaşıyoruz. Sen de bu taktikleri denedikten sonra bu kadar güzel dudakların olduğuna inanamayacaksın.

1- Ruj uygulamadan önce peeling yap

Kuru ve çatlak dudakların varsa istersen en güzel ruju sür, yine de istediğin görünümü elde edemezsin. Özellikle soğuk kış günlerinde dudaklarımız sık sık kuruyabiliyor. Bu nedenle dudak makyajına başlamadan önce dudaklarına peeling yaparak ölü deriden arındırabilirsin. Bu işlemi eski bir diş fırçasını ıslatarak kolaylıkla yapabilirsin.

2- Lip balm uygula

Yumuşak ve nemini almış dudaklara kavuşmak için sık sık dudak nemlendiricisi uygulamalısın. Bu işlemi sadece ruj sürmeden önce değil evdeyken veya gece uyumadan önce de yaparsan kış aylarını sorunsuz atlatabilirsin.

3- Rujunu uygulamadan önce dudak kalemi kullan

Dudaklarının daha dolgun ve iri görünmesini istiyorsan dudaklarını dudak kalemi ile çerçevelemelisin. Dudak çizginin biraz dışından dudak kalemini uygulayarak dudaklarını daha büyük gösterebilirsin.
Editörün önerisi: Dudak kaleminin rujun ile aynı renkte olmasına dikkat etmelisin.

4- Rujunu önce dudak ortasına uygula

Rujunu uygulamaya dudak içinden başlamalısın. Dudaklarının içinden dışına doğru yayarak ilerlemelisin. Önce alt dudağına sonra da üst dudağına ruj uygulamalısın. Rujunun ince olan tarafıyla dudak kenarlarına da ruj sürmelisin.

5- Dudak çevrene kapatıcı uygula

Koyu renk ruj sürdüğün günlerde dudaklarının ön plana çıkması için dudak çevrene kapatıcı sürmelisin. Ten rengine uygun olan kapatıcıyla dudaklarını çerçevele ve makyaj süngeriyle iyice dağıt. Böylece ruj rengin ve dudakların daha çok ortaya çıkacaktır.

6- Dudak üzerini aydınlat

Son yıllarda popüler olan strobing trendini dudaklarına da taşıyabilirsin. Dudaklarının daha dolgun görünmesi için üst dudağının tam ortasına aydınlatıcı sürmelisin. Aydınlatıcını iyice dağıttıktan sonra dudaklarının daha belirgin olduğunu fark edeceksin.

7- Mat görünüm için

Rujunun daha mat görünmesini istiyorsan rujunu uyguladıktan sonra trasparan pudra ile dudaklarının üzerinden geçmelisin. Bu taktik sayesinde rujun hem uzun süre kalıcı olacak hem de daha mat görünecektir.

8- Parlak dudaklar

Parlak dudak görünümünden hoşlanıyorsan rujunun üzerine lip gloss sürmeyi unutmamalısın. Bu taktik dudaklarının daha büyük görünmesine yardımcı olacaktır. Dudaklarının ortasına dudak parlatıcısı sürüp kenarlara doğru hafifçe dağıtmalısın.

9- Renkleri karıştırmaktan korkma

Dudak makyajında klasikten uzaklaşamıyorsan yeni renkler denemenin zamanı gelmiş demektir. 2017 yılında popüler olan koyu tonları mutlaka denemelisin. Dudaklarına iki veya üç farklı renk uygulayıp ombre görünümü yaratabilirsin.

10- Rujunu dişine bulaştırmamak için

Koyu renk ruj sürenler bu durumu çok iyi bilirler. Sen de dişine ruj bulaşmaması için, vazelinden yardım alabilirsin. Rujunu uygulamadan önce dişlerine biraz vazelin sürdüğünde bu problemi başlamadan çözebilirsin. Rujunu sürdükten sonra dudak içlerinde kalan fazla ruju peçeteyle almayı unutmamalısın.
Translate